close icon
Welkom bij Copykrea

We hebben ontdekt dat u van een andere locatie bladert naar degene die overeenkomt met deze website. We hebben geen website voor het land waar u ons van bezoekt, maar we hebben een wereldwijde website. Bevestig welke site u wilt bezoeken.


Ons geweten is groen

Bij Copykrea zijn we er duidelijk over dat duurzaamheid en bescherming van de planeet niet zomaar slogans kunnen zijn om te zingen.

Ons geweten is groen

Bij Copykrea is het duidelijk dat duurzaamheid en de bescherming van de planeet niet zomaar slogans kunnen zijn.

Ons doel is een balans te vinden die ons in staat stelt vooruit te gaan zonder het milieu te vernietigen. Dus wat doen we om dit te voorkomen? Nou, wat we kunnen.

Om te beginnen, en omdat papier de basis is van een copyshop, hebben we besloten om alleen FSC- en Ecolabel-gecertificeerd papier te gebruiken. Met andere woorden, papier dat afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen en een commitment aan milieubescherming garandeert.

Voor al onze 80 grams en 100 grams afdrukken gebruiken we Navigator papier. En niet alleen omdat het FSC- en Ecolabel-gecertificeerd premium papier is, maar omdat het bedrijf zich CO2-neutraal inzet en een pionier is in grootschalige CO2-compensatieprojecten. Wat betekent dit? Ze werken zo dat de hoeveelheid CO2 die ze genereren gelijk is aan de hoeveelheid die ze verwijderen. Een toezegging die, als alle bedrijven elkaar zouden nakomen, de opwarming van de aarde (volgens experts) zou beperken tot 1,5 graden Celsius.

Om deze reden, hoewel Navigator in 2021 al een reductie van 30% in zijn CO2-uitstoot heeft gerealiseerd en dat 70% van de energie die het gebruikt uit hernieuwbare bronnen komt, heeft het zich tot doel gesteld voor 2035 dat de vermindering van de CO2-uitstoot CO2 toeneemt tot 86% en 100% van de energie die wordt gebruikt om het papier te maken, is hernieuwbaar.

  

Voor onze afdrukken van 300 g gebruiken we ColorCopy-papier, een merk van Mondi. Het bedrijf zet zich sterk in voor nul ontbossing, duurzaam bosbeheer en verantwoorde inkoop en is FSC- en PEFC-gecertificeerd. Ze hebben ook een actieplan (MAP2030), dat is gebaseerd op drie belangrijke gebieden: circulaire economie, klimaatverandering en team empowerment en inclusie. 

We zetten ons ook in voor verantwoord drukwerk met inkjet- en laserprintapparatuur en het gebruik van duurzame inkten. Onverschilligheid is geen optie als het om de planeet gaat.

DRUKINKT DUURZAAM
NAVIGATOR ® PAPIER ECOLOGISCH
VERANTWOORD AFDRUKKEN MET HET MILIEU
ONS BEWUSTZIJN IS GROEN

MILIEUVERANTWOORDELIJK AFDRUKKEN